Mogen we een caravan meenemen als deze nog niet naar tevredenheid is gerepareerd

Vraag gesteld door AnnekeS59 op 05 juni 2018

Vorig jaar juli werd onze nieuwe caravan afgeleverd. Tijdens aflevering en vlak er na liepen we al tegen dingen aan die niet klopten . Tijdens de vakantie kwamen nog meer gebreken naar voren. Na de vakantie is de caravan gelijk terug gegaan naar de dealer voor de reparaties. Bijna alle punten waren gemaakt op de vloer en de wand bij het toilet na, tijdens het ophalen liepen we ter controle nogmaals door de caravan heen, bleek dat de achterwand bij de keuken was gaan golven en er een paar punten waren die niet helemaal naar tevredenheid waren gemaakt. Nu staat de caravan vanaf half april weer bij de dealer ter reparatie van de problemen van vorig jaar. Vorige week werden we gebeld dat we wel met vakantie konden. We gaan 8 juni met vakantie. Kunnen we ook als de caravan niet naar tevredenheid gerepareerd is , deze wel meenemen en verliezen hiermee geen rechten i.v.m. garantie? De problemen die we hebben zijn door ons wel gemeld bij de fabriek en niet alles is te repareren door de dealer.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U gaat op vakantie en zou graag uw caravan meenemen. Deze staat echter bij de dealer voor een reparatie. Dit duurt al langere tijd. U vraagt of u een risoco loopt als u nu de caravan meeneemt.

U kunt de caravan inderdaad meenemen. De garantie blijft gewoon geldig op de gemelde problemen zolang deze niet zijn opgelost. Het is wel zaak dat u kunt aantonen dat de gebreken bekend zijn bij de dealer. Zet u dus alle zaken op papier richting de dealer.

De dealer zal ook na uw vakantie alle gebreken goed op moeten lossen. Het is wel goed om foto's te nemen van hoe de caravan er nu uitziet. Dit om eventuele discussie na het gebruik tijdens de vakantie te voorkomen, bijvoorbeeld als door het gebuik de gebreken verergeren.

Als u met de dealer duidelijke afspraken heeft gemaakt over de verdere reparatie kunt u gerust met uw caravan op vakantie.