door garage herstelde pech in buitenland

Vraag gesteld door kvg12 op 01 mei 2018

Vorig jaar heb ik met behulp van de ANWB de dynamo van onze camper laten vervangen door een erkende Iveco dealer garage. Na 2 dagen was deze weer kapot en is er weer een nieuwe geplaatst. Nu binnen een jaar is hebben we die helaas alweer moeten vervangen. Kan ik bij de betreffende garage in Engeland nog iets vergoed krijgen hiervan???

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt vorig jaar in het buitenland door een erkende Iveco dealer een nieuwe dynamo in uw camper laten plaatsen. Na twee dagen is die weer kapot gegaan en is er een nieuwe geplaatst. Een jaar later moet de dynamo weer vervangen worden. U vraagt zich af of u de betreffende garage in Engeland daar op kan aanspreken.

Het is altijd verstandig contact op te nemen met de reparateur uit het buitenland (in verband met eventuele garantie). Ervan uitgaande dat u voorafgaand aan het laatste herstel van de dynamo in Nederland geen contact hebt gehad/overleg hebt gepleegd met de Iveco dealer in Engeland, kunt u hen niet meer aanspreken. Juridisch gezien zijn uw rechten ten opzichte van die partij komen te vervallen nu u de reparatie door een ander hebt laten uitvoeren.

Meer informatie over klachten na reparatie in het buitenland vindt u op onze website.