Kennen jullie PMP transport uit Rome

Vraag gesteld door Giselavv op 17 januari 2017

Goedemiddag,
Wij kunnen een camper kopen. Deze staat momenteel in Italië. De verkoper biedt aan hem via PMP transport naar Nederland te versturen. NU zijn wij benieuwd of jullie dit bedrijf kennen en of dit legitiem is. Ons wordt gevraagd het geld naar dit bedrijf over te maken en als hij in Nederland is dan betalen zij de verkoper.

Kent iemenad dit bedrijf en hebben jullie hier ervaring mee.

Alvast bedankt voor de reacties

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U meldt dat u een camper kunt kopen vanuit Italië die vervoerd wordt door een transporteur.

Bij dit soort transacties gaan bij ons de alarmbellen af. Voertuigen zoals auto's, campers, motoren maar ook caravans worden nog weleens voor een ''te mooi om waar te zijn'' prijs aangeboden. Je moet een bedrag overmaken en dat wordt het voertuig bezorgt en mag je vervolgens beslissen wel of niet te kopen. Soortgelijke scenario's komen we vaker tegen met Afrikaanse criminelen die hier achter zitten. Je moet natuurlijk nooit een voertuig kopen zonder te hebben gezien en bereden maar bij een aanlokkelijk aanbod willen mensen weleens een onverstandige gok maken.

Het bedrijf PMP kom ik wel tegen maar dat zegt niets over de verkoper. Ik wil niet te voorbarig overkomen maar het is gewoon niet verstandig. Internet staat vol van dit soort oplichtingservaringen en mensen die met schaamte hun avontuur vertellen om anderen ervan te behoeden. Ik denk dat wanneer u meldt zelf ter plaatse de camper te willen beoordelen en er vervolgens na gesloten koop er mee naar Nederland te willen rijden de contacten dan worden verbroken.

Verschillende verkoopwebsites waarschuwen ook voor het gevaar van oplichting. Zie bijvoorbeeld ook Autoscout24.***

Reactie van ZILVERBLOND :

Ook ik heb gereageerd op een camperbus aangeboden in nederland op caperscaravans.nl. Verkoper is er nu mee in Sicilië en wil hem via PMP naar mij toe sturen. Verkoper geeft aan doof te zijn dus telefonisch contact niet mogelijk.PMP was voor mij onbekend en ik kwam hier uit bij het zoeken naar informatie. Door uw vraag kreeg ik argwaan en heb om een copie indentiteit van verkoper gevraagd om meer vertrouwen te geven. Resultaat geen antwoord meer op de mail.
Verkoper communiseert via annitaveenstra@hotmail.com.
Maffia praktijken ik denk dat er nooit geleverd wordt.......
Aangifte bedrog kan niet ik ben nog niet bedrogen ..........
Ben door vrienden in de transportwereld gewaarschuwd voor internet oplichting op deze manier.
Niet doen dus.***

Reactie van Snuffellief:

Zo grappig de reactie zilverblond , kreeg dezelfde reactie van een dove anita veenstra die na het eerste standaard email ineens alleen engels spreekt . Ze gaat werken in de vs ��. De witte t5 camper zal in italie blijven***

Reactie van Stotertje:

Net als de mensen hierboven hebben wij gereageerd op een advertentie.
Dit ging om een caravan Burstner Ventana Avantgarde 480 TK 1999.
Eerst schreef deze mevrouw een mail in redelijk Nederlands.
Ook zij kon niet bellen, want ze was doof.
Ze bood hem voor de lage prijs aan want ze had een jobaanbieding in de VS.
Haar man zou daar al zijn en werk hebben.
Zij zou de vervoerskosten betalen en het zou lopen via PMP transport.
Ik ben gaan googlen op revieuw PMP transport en zag gelijk deze meldingen.

De advertentie was via Speurders geplaatst.
De mevrouw waar het om gaat heet in dit geval Katie Voerman
De woonplaats die aan de advertentie gelinkt was is Bergeijk.
De advertentie is verwijderd kort na onze eerste contact.
Dmv mail correspondentie probeert ze de caravan te verkopen.

Mensen trap er niet in, wij werden ook bijna enthousiast.***

Reactie van Stotertje:

Hier nog een kleine toevoeging op mijn bovenstaande berichtje.
De advertentie was geplaatst door Vince.

Via toon nog meer advertenties van deze adverteerder, kwamen we op de site van kampeertotaal.

Hierna wordt gereageerd door Katie Voerman en lees verder het bovenstaande verhaal van ons.***

Reactie van marleon:

wij hebben deze week dezelfde ervaring gehad. Camper in Italie, dove vrouw, man in VS en biedt campertransport aan via PMP. De naam die ze bij ons hanteert is Paola Cecco. Wij hadden ook vraagtekens bij deze mooie (haha) aanbieding en zijn toen op internet gaan zoeken. Wij kwamen dus op dit forum uit.
Blij dat wij even dieper zijn gaan graven.

Be careful!!***

Reactie van Gait59:

Ook wij maakten dit gisteren mee, exact hetzelfde verhaal zoals omschreven door marleon. (21-03-2017)
Dus met dezelfde naam Paola Cecco. We hebben ook foto's van de camper gezien met nl. kenteken. Ik vraag me wel af op welke naam de camper staat...***

Reactie van Jos van der Drift:

De Nederlands gekentekende camper staat ongetwijfeld op naam van een niets vermoedende Nederlandse trotse camperbezitter. Maar het is natuurlijk kinderlijk eenvoudig om een advertentie te plaatsen met een simpel van internet gekopieerde foto van een knappe Nederlands gekentekende camper. Vervolgens hang je er een buitengewoon aantrekkelijk prijskaartje aan en geïnteresseerden melden zich al snel.

Het aanbod lijkt dan zó aantrekkelijk dat er uiteindelijk toch iemand is die denkt snel te moeten handelen, voordat iemand anders met de hoofdprijs er vandoor gaat. Misschien dat de eerste tien potentiële kopers tijdig op de rem trappen maar de elfde gaat dan toch voor de bijl.

Wij zijn in ieder geval erg blij met uw waarschuwende reacties. Je moet er niet aan denken om op deze manier van je spaarcenten af te geraken.***

Reactie van LMvG:

Blijkbaar is Paola Cecco gisteren, 21-3-2017, aan 3 mensen tegelijk haar camper aan het verkopen geweest... Wij dachten eerst nog: als niemand het feitelijk doet komen we er niet achter of het inderdaad louche is, maar dat is nu heel duidelijk!
Ze heeft 'm gisteren aan ons verkocht en blijkbaar ook aan Jos van der Drift en Gait59. Klopt dat? Hebben jullie een afspraak gemaakt en mail van PMP gekregen? Of zijn jullie eerder afgehaakt?***

Reactie van LMvG:

dank trouwens voor het stellen van de vraag Gisellav, hierdoor zijn we er niet in getrapt***

Reactie van Stotertje:

Wij hebben melding gedaan van deze praktijken aan speurders, waar wij de advertentie gezien hadden.
We hebben ook de link van dit verhaal er bij geplaatst.
Na een dag heeft speurders gereageerd en de verkoper(s) geblocked.

Het is maar tijdelijk, want een nieuw account is zo aangemaakt, maar als iedereen die in kontakt met deze mensen komt dit gaat melden aan de desbetreffende verkoopsite, zou dit wel eens een goed resultaat kunnen opleveren.

Hoe meer mensen er klagen, hoe meer er aan gedaan kan worden.
Misschien kunnen er dan ook op een gegeven moment meer dingen aan gedaan worden dmv internetoplichters enz.***

Reactie van Bikie:

Ik heb vandaag ook terugkoppeling gekregen van Paola Cecco betreffende een Hobby 500 KMFE 2006 caravan. Gelukkig kwamen wij er door zoeken op internet ook achter dat er iets niet klopt. We hadden ook met 2 verschillende email adressen de adverteerder gemaild en kregen op beiden hetzelfde antwoord. Vonden wij ook vreemd. Het bedrag van de caravan is ook te mooi om waar te zijn. Hieronder het bericht uit de mail: Hallo, Ik voegde je een aantal foto's met de caravan. Hier zijn de foto's http://imgur.com/a/yq5eY De caravan is in zeer goede staat. Ik ben in Sicilie, Italie met de caravan. Ik zal het vervoer van het voertuig bij u thuis en je hebt een aantal dagen om het te testen De totale prijs is is 3.900 euro (Ik betaal de verzendkosten). Ik verkoop de caravan voor deze lage prijs omdat ik te gaan voor een jobaanbieding in de VS. Als je enige vragen hebt verstuur me met de e-mail (Ik kan niet spreken aan de telefoon, want ik ben doof.) PS: Gelieve te antwoorden me in het Engels, want ik spreek geen Nederlands. Mijn man komt uit Nederland, maar hij is nu in de VS. Met vriendelijke groet, Niet intrappen dus!