Ster in voorruit bij aankoop camper

Vraag gesteld door Ad Golf op 18 april 2017

Ik heb vorige week een 2e hands camper gekocht bij een Bovag garage. Bij het wegrijden zag ik pas een sterretje van ca 1 cm in de voorruit, midden/onder. De garage had dit niet gemeld bij de verkoop. De garage zegt dat het geen kwaad kan en als er later een barst in de ruit komt is het verzekeringswerk. Moet ik dat accepteren of moet de garage de ruit vervangen?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt onlangs een tweedehands camper gekocht. Bij het wegrijden merkt u een sterretje in de voorruit op. U wilt weten of de verkoper de voorruit moet vervangen.

Als koper van een gebruikte camper moet u onderzoeken wat u koopt. Hebt u bijvoorbeeld een proefrit gemaakt of de camper nagekeken of laten nakijken? De verkoper moet op zijn beurt vertellen wat hij van de camper weet. Als de verkoper het gebrek kende (of had moeten kennen) maar niet aan u medegedeeld heeft bij de koop, dan kunt u de verkoper daarop aanspreken. Echter, het is lastig om te bewijzen dat de verkopen wist dat er een sterretje in de voorruit zat. Te meer omdat het op een plek zit uit het zicht.

Desondanks kunt u proberen om tot een compromis te komen met de verkoper. U kunt alleen geen rechten afdwingen om een kosteloze reparatie te laten verrichten dan wel kosteloos een nieuwe voorruit te laten plaatsen.

Bijgaand een link naar informatie over klachten na aankoop.