toegangspoort

Vraag gesteld door WdeR op 12 juli 2017

Als lid van een stichting( die de camping bestuurd en eigenaar is) recreëren wij op deze camping. Onze plaats is tegenover een speeltuintje, na verplaatsing van de tafeltennis tafel ervaren wij inbreuk op onze privacy. Daarom hebben wij ivm privacy een poort geplaatst tussen twee hagen liguster.Waar wij eerst een kleed ophingen vorig seizoen is dit kleed begin seizoen (half april) door een poort vervangen. Continue spelende kinderen of tafeltennissende volwassenen die kijken, bemoeien en om een praatje verlegen zijn doet afbreuk aan ons kampeer genot. De poort donkergroen geschilderd om de uitstraling zo natuurlijk mogelijk te houden, is volgens het dagelijks bestuur niet de issue deze ziet er naar hun beleving keurig uit. Het gaat om de afbreuk die deze doet aan de uitstraling van de camping, over het kleed nooit wat gehoord! In de dit jaar aangepaste huishoudelijke reglementen staat dat de poorten niet hoger mogen zijn dan 80 cm. Nu zijn wij gesommeerd de poort weg te halen. Ook andere mede recreanten waarvan sommigen met toestemming al 7 jaar een soortgelijke poort met dezelfde hoogte hebben zijn gesommeerd deze weg te halen. Aangehaald worden de recron-voorwaarden omtrent het netjes houden van het perceel en het mag geen "burcht " worden wat het dan ook mag inhouden. Vreemd vinden wij dat er jaren lang geen enkel commentaar komt op hekwerken die geplaatst zijn rondom percelen, en poorten die niet geheel voldoen aan de gestelde criteria.Wij hebben pas een in onze ogen keurige poort geplaatst nadat het bestuur van de stichting de tafeltennis tafel heeft verplaatst bij herstructurering van het speeltuintje voor ons.De overlast die wij bij het beheer al meerdere keren hebben aangegeven ligt ten grondslag aan de vervanging van het kleed door een nette poort. In het dagelijks leven hebben wij een druk bestaan en is het recreëren in rust en de daarbij komende privacy een groot goed voor ons. Regels zijn er om nageleefd te worden, prima! Maar eerst jarenlang geen enkele wanklank omtrent poortjes of toegangshekken en nu opeens wel, kan dit zomaar? Mag het bestuur ook te pas en te onpas op je perceel lopen en alles monitoren? Dit vinden wij ook afbreuk doen aan en schenden van privacy, kan ook dit zomaar? Uitstraling is een breed begrip ondanks criteria kan en mag een bestuur dan handhaven? Onze camping betreft een stichting met plus minus 40 hoofd-recreanten, ben zelf buiten een stemming ronde gehouden( kon niet op de jaarvergadering aanwezig zijn) mag dit ?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een plaats op een camping waar u al jaren gebruik van maakt. Nu is de ping pong tafel verplaatst en heeft u minder privacy. U heeft een poort geplaatst. Die moet u nu weghalen van de camping.

In het reglement of de voorwaarden van de camping kunnen regels worden gesteld aan de wijze waarop u de plaats kunt gebruiken en wat u al dan niet mag bouwen en plaatsen. Als hierin staat aangegeven dat u geen poort hoger dan 80 cm mag plaatsen, dan kan de camping u hieraan houden. U zou in overleg met de camping kunnen zoeken naar acceptabele manieren om uw privacy te waarborgen. Misschien is het plaatsen van een verplaatsbaar scherm of beplanting een optie. Ook kan worden gekeken naar de plaats van de ping pong tafel op het terrein zelf. Dit zijn echter zaken die in onderling overleg kunnen worden besproken. U heeft de medewerking en toestemming van de camping wel nodig. Laat u dan ook iemand van de camping op een drukke dag langskomen om de overlast zelf te ervaren. Mogelijk is er daarna meer mogelijk.