Ik wil onze caravan Fendt 510 op een vaste staanplaats in Eifel verkopen. Via welk kanaal kan ik het beste en veilig adverteren?

Vraag gesteld door adwestel op 06 februari 2015

De caravan staat op een vaste standplaats en heeft een dubbel winterdak. Dus het liefst willen wij deze verkopen op de staanplaats. Wat is de veiligste manier voor het adverteren en bij verkoop de overdracht. Hoe moet de tenaamstelling geregeld worden?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Het uitgangspunt is dat u de caravan alleen op de plaats kunt verkopen als de campingeigenaar hier toestemming geeft. De stacaravan is uw eigendom, de grond niet. U zou voor verkoopmogelijkheden informatie kunnen vragen bij de camping zelf. Vaak bemiddelen campings ook zelf in geval van verkoop. Spreekt u in dat geval vooraf wel duidelijk (schriftelijk) af wat dit kost en wat de campingeigenaar hiervoor moet doen.

Mocht u een koper vinden dan is het zaak eerst alle afspraken met betrekking tot de koop op papier te zetten en pas de sleutels en dergelijke te overhandigen als ook de betaling is gedaan. U dient als verkoper te vertellen wat u weet over de staat van de caravan. De koper moet op zijn beurt goed kijken wat hij koopt. Wat duidelijk zichtbaar is kan hij zelf constateren, voor het overige kan hij een deskundige inschakelen.

Bijgaand een link naar informatie over de koop van een particuliere caravan in Nederland. In uw geval is het Duitse recht van toepassing, maar u kunt u hier wel een aantal tips aan ontlenen.