Koelkast defect

Vraag gesteld door Pietenroos op 25 april 2019

Koelkast (electrolux) koelt niet meer op stroom. Per abuis paar maanden aan gestaan met deur op kier. Werkt wel op gas. Is reparatie mogelijk? Moet de kast uitgebouwd worden of reparatie door roosters mogelijk? En wat zijn de kosten?

Antwoord van Mickel

ANWB Expert

U heeft een vraag over de reparatie van uw Electrolux koelkast. 

In heel veel gevallen is het mogelijk om een koelkast te repareren. Het is echter niet mogelijk om  vanuit hier te beoordelen of dit gedaan kan worden via de roosters, of dat toch de koelkast uitgebouwd moet worden. Sommige onderdelen, zoals bijvoorbeeld een verwarmingselement, kunnen nog wel eens door het rooster vervangen worden, maar of dat in uw specifieke situatie mogelijk is kan ik niet beoordelen.

Er zal sowieso eerst een diagnose gesteld moeten worden wat er nu daadwerkelijk stuk is, en of het de moeite waard is een reparatie uit te voeren. Ook dan is het pas mogelijk iets over mogelijke kosten te zeggen. Electrolux heet tegenwoordig Dometic. Ik kan u dus aanraden contact op te nemen met een bedrijf wat dealer is van Dometic en wat reparaties aan deze apparatuur uitvoert.

Houdt u in het geval het stellen van een diagnose rekening met onderzoekskosten. Of u nu wel of niet besluit de koelkast te repareren.