Is een nieuwe camper met dieselmotor nog een verantwoorde investering?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 04 april 2019

Ik overweeg een nieuwe camper te kopen met een Euro6 dieselmotor. Is dit, gezien de discussie over dieselmotoren nog een verantwoorde investering?

Antwoord van Leo

ANWB Expert

U overweegt een nieuwe kampeerauto te kopen met een diesel motor Euro6 en vraagt of dit een verantwoorde investering is.

Op onze website vindt u 8 prangende vragen met antwoorden over diesel.  Dit betreffen vragen en antwoorden voor dieselmotoren in personenauto's.

Voor kampeerauto's is er op dit moment geen goed alternatief en de verwachting is dan ook dat kampeerauto's voorlopig nog op diesel blijven rijden. Met een dieselmotor Euro6 d temp zult u voorlopig geen last hebben van beperkende maatregelen en zal het overgrote deel van het wegennet en de stadcentra toegankelijk blijven.

De vraag of een kampeerauto met een dieselmotor nog een verantwoorde investering is kan ik dus beantwoorden met ja omdat er geen alternatief is.
Met een Euro6 d temp diesel lijkt de kans op rijverboden in binnensteden klein. Tevens wordt een kampeerauto toch vaak buiten de steden geparkeerd en wordt een stad vaak bezocht met openbaar vervoer of de fiets.

Omdat een kampeerauto met een Euro6 d temp dieselmotor nog heel lang bruikbaar zal blijven zal ook de restwaarde naar verwachting niet ernstig dalen.