Camping eigenaresse

Vraag gesteld door K. Wilpost op 04 mei 2019

Tot 1 oktober hadden wij een stacaravan van de camping eigenaresse overgenomen van een oudere meneer die niet meer kon komen wegens ziekte, ook had hij achterstand van betalen. 3 jaar hebben wij stageld betaald tot oktober 2018, ik heb dit per mail opgezegd; geen reactie.. we hebben de caravan, schuur en tegels zelf verwijderd.

Dit staat in de voorwaarden; leeg opleveren. Dit is fysiek en financieel een grote slag geweest voor ons. een paar niet te dragen betontegels hebben we niet kunnen verwijderen helaas, we konden ook niet meer..Nu krijg ik 1 mei 2019 een factuur van deze mevrouw van €415.00 dit gaat over een bedrijf wat ze heeft ingeschakeld om de plaats naar haar voorwaarden schoon te maken. Er is nooit enig communicatie of uitleg, of ook maar de gelegenheid gegeven, wat nu precies de bedoeling was. Ze heeft 1 keer mondeling gezegd: het is pas leeg, als ik zeg dat het leeg is toen wij er waren. verder nooit een brief of mail dat het niet goed was gegaan.

Kan zij zomaar nog dit bedrag van ons eisen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Eind 2018 heeft uw standplaats op de camping ontruimd en grotendeels opgeruimd opgeleverd.  Het enige dat u had achtergelaten waren zware betontegels. Op 1 mei jongstleden ontving ik u van de ondernemer een factuur voor het verwijderen van de betontegels ad  € 415,- U raagt zich af of u deze kosten nu verschuldigd bent.

RECRON voorwaarden
In artikel 15 is de ontruiming van de standplaats omschreven. In artikel 3 is bepaald hoe u de standplaats na beëindiging van de overeenkomst dient op te leveren. Indien u de standplaats niet ontruimd en opgeruimd (betontegels) heeft opgeleverd, dan kan de ondernemer redelijke kosten in rekening brengen aan de recreant, mits de ondernemer de recreant voorafgaand gesommeerd heeft de standplaats alsnog ontruimd en opgeruimd op te leveren. Indien de ondernemer dit verzaakt heeft, dan bent u desbetreffende kosten NIET verschuldigd.

Meer informatie over 'stacaravans/chalets en uw rechten' vindt u op onze website.