RECRON voorwaarden Vakantiehuis

Vraag gesteld door J. Hoogeveen op 25 februari 2019

Wij kunnen een vakantiehuisje kopen echter de plek waar deze staat word verhuurd, de RECRON voorwaarden zijn van toepassing. Ik vind dit nogal eng.... als er namelijk een project ontwikkelaar langs komt die een zak met geld biedt voor de grond zijn wij ons vakantiehuisje (welke niet demontabel is) kwijt. Of heb ik het niet bij het rechte eind?

Graag hoor ik van u zodat ik een juiste beslissing neem/kan maken.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U kunt een vakantiehuisje kopen. De gond kunt u huren. U vraagt wat uw rechten zijn.

Als u een huisje koopt dat niet verplaatsbaar is, is het goed om u te realiseren dat de wet u in dat geval geen bescherming biedt. U huurt de grond en bent daarbij afhankelijk van de regels en plannen van de grondeigenaar. De huur wordt telkens voor een jaar verlengt, maar kan ook worden opgezegd. Bijvoorbeeld omdat de camping stopt of wil herstructureren. Als uw plaats daarbij komt te vervallen dan is er wel enige bescherming geregeld in de Recron voorwaarden, maar het kan goed zijn dat u toch met een schadepost blijft zitten. Hoe meer u investeert, des te groter is uw risico.

Het is goed om daarmee rekening te houden als u wilt kopen, maar bijvoorbeeld ook als u investeringen zou willen doen om de tuin aan te leggen of een schuurtje te plaatsen. Het is dus goed om vooraf te kijken wat het financiële risico is dat u neemt.

Voor informatie over uw rechten op de camping en de Recron voorwaarden verwijs ik u graag naar onze website.