Schade aan caravan

Vraag gesteld door Hasebroekje op 20 juni 2017

Mijnheer mevrouw, afgelopen zaterdag zijn wij aangekomen op minicamping Sangershoeve in Ohé en Laak. De eigenaar van de camping heeft met behulp van een klein trekkertje onze caravan op de standplaats gereden. Helaas is bij het draaien onze caravan beschadigd. De eigenaar van de camping weigert het schadeformulier te ondertekenen en wijst elke verantwoording van zich af. De geschatte schade bedraagt excl. btw € 1250,-
In de brochure van de camping wordt gesproken van 40 caravans maar wij zitten al op 56 en zijn zeker niet de laatste. Met andere woorden het was gedurende het weekend heel druk hetgeen niet ten goede komt aan de veiligheid. Ik weet niet of er iemand bij u in de organisatie is die ons uit de impasse kunt halen. De eigenaar van de camping geeft niet thuis.

Vriendelijke groet en geniet van het leven.

Willem Paauw.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft schade aan uw caravan opgelopen door toedoen van de campingondernemer. Schade is ontstaan bij het op zijn plaats zetten van de caravan doo9r de campingeigenaar. De ondernemer geeft niet thuis. U vraagt zich af hoe of u de schade kan verhalen.

Schade claimen
Uitgangspunt bij schade is, dat een ieder zijn eigen schade draagt, tenzij men kan aantonen dat een ander hier aansprakelijk voor is.

Vraag is nu of de schade te verwijten aan het onzorgvuldig handelen van de ondernemer of is de schade ontstaan door bijvoorbeeld een gebrek aan de caravan zelf.

Aantal kampeerplaatsen
Indien er aanzienlijk meer kampeerplaatsen zijn ingericht op een camping dan geadverteerd, maakt dat er sprake is van dwaling. Bij een juiste voorstelling van zaken had u de plaats niet geboekt, of niet voor die prijs.

Betreft het een seizoensplaats of een toeristische plaats?

Meer informatie overschade claimen vindt u op onze website.