restitutie stageld bij verkoop stacaravan

Vraag gesteld door goudkust op 30 juni 2016

Uit uw antwoord maak ik op dat de plaats ontruimd had moeten worden om voor restitutie in aanmerking te komen, maar wat nu als de ondernemer zelf toestemming geeft om de stacaravan met plaats te verkopen? Het antwoord van de ondernemer op mijn vraag voor restitutie is als volgt: "Bij punt 6 van artikel 9 staat beschreven dat de recreant het jaargeld voor het lopende overeenkomstjaar of de overeengekomen contractperiode verschuldigd blijft. Vooraf heeft u (dat zijn wij dus) ook niet kenbaar gemaakt of aangegeven van deze voorwaarde af te willen wijken en een verrekening te willen voorstellen bij de verkoop van de caravan. Dit hadden wij dan kunnen vermelden bij de onderhandelingen."' Hoe hadden wij dit laatste moeten weten (van de voorwaarde af te willen wijken) als de ondernemer daar zelf niets over vertelt?
Is dit iets voor de Geschillencommissie?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Met verwijzing naar uw eerdere vraag, vraagt u zich af of u enige kans maakt bij de Geschillencommissie Recreatie ter zake restitutie jaargeld.

Waarschijnlijk zal de Geschillencommissie uw vordering afwijzen met verwijzing naar de desbetreffende RECRON voorwaarden. Maar gelet op het relatief lage klachtgeld zou u het desondanks kunnen proberen.