Zonder aankondiging seizoen inkorten

Vraag gesteld door Smurfie op 02 september 2017

Wij hebben al 16 jaar een voor en naseizoensplek op een camping. Wij moesten tot nu toe zeven weken in het hoogseizoen eraf. Voorheen was dat zes weken, toen werd dat 10 jaar geleden 7 weken, maar dat werd besproken en er was een lichte prijsverlaging. Nu, bij het nieuwe contract, ontdekten wij, dat we er komende seizoen 8 weken af moeten, en daarvoor geen compensatie ( terwijl er met toeristisch verhuur per plaats 300 euro in die week kan worden verdiend) maar ook nog een prijsstijging van €20. Ook is dit niet besproken of vooraf aangekondigd en heel veel collega kampeerders hebben het niet door. Er over praten heeft niet geholpen. Men hanteert een slikken of stikken mentaliteit. Is dit nou geoorloofd? Vind u dit netje's?

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een seizoensplaats op een camping. Bij het sluiten van een nieuw contract blijken er andere voorwaarden te gelden en tevens is het bedrag verhoogd. U vraagt zich af of dat zomaar mag.

Bij het sluiten van een nieuwe overeenkomst mag de ondernemer de dan geldende (gewijzigde) voorwaarden hanteren. De prijs wordt overeengekomen op basis van de op dat moment geldende tarieven. De ondernemer mag die tarieven zelf bepalen. Het is de ondernemer tevens toegestaan om de prijs te wijzigen nadat de overeenkomst met u is gesloten. Het moet dan gaan om extra kosten ontstaan als gevolg van een wijziging van lasten en/of heffingen die direct op de plaats, het kampeermiddel of u als recreant betrekking hebben.

Meer informatie over seizoensplaatsen leest u op onze website.