Kan ik nog een aantal jaren zonder problemen met een moderne dieselauto rijden?

Vraag gesteld door JohanM44 op 23 oktober 2018

Is het nu nog verstandig om een dieselauto vanaf 2013 te kopen als trekauto voor mijn caravan van 1700 kg? Dit ivm de diesel affaires.

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt zich af of de aanschaf van een diesel nog wel verstandig is.

Diesels liggen inderdaad al geruime tijd onder vuur. Dat valt niet alleen te merken aan de almaar oplopende kilometerkosten, dus het omslagpunt t.o.v. benzine, maar ook de uitbreiding van milieuzones in Europa. Daarom verwijs ik u naar onze pagina ''8 Prangende diesel vragen'' met de actuele status van de diesel.

https://www.anwb.nl/auto/nieuws/2018/april/8-belangrijke-diesel-vragen

Niet onbelangrijk in uw overweging is of het financieel wel lonend is voor een diesel te kiezen. Voor deze overweging adviseer ik u het Autokosten programma te raadplegen, om een potentiële benzine kandidaat met een diesel te vergelijken, met uiteindelijk van beide auto's een beeld van de totale autokosten zoals de prijs per kilometer.

https://www.anwb.nl/auto/autokosten#/merkentype

Tot slot wil ik u nog wijzen op het Caravantrekker programma om een beeld te krijgen van de praktische prestaties van de bewuste auto/caravan combinatie. Eventueel ook wanneer een benzineauto tóch een beter alternatief blijkt.

https://www.anwb.nl/auto/trekauto/caravantrekker