Wat te doen bij een onterechte boete in Italie bij een huurauto?

Vraag gesteld door MvdLuijster op 16 september 2015

Beste lezer,

Afgelopen zaterdag heb ik met mijn huurauto in een Ancona een boete gekregen. Ik had namelijk niet betaald voor het parkeren omdat er op de automaat stond 'solo giorni feriali',oftewel alleen weekdagen. Dit stond er tevens in het Frans, Duits en Engels en ik heb hiervan een foto gemaakt. Desondanks heb ik een boete gekregen van 28,70 (mits ik binnen 5 dagen betaal). Voor zover ik weet is zaterdag in Italië geen weekdag.
Toen ik de auto diezelfde dag inleverde bij Sicily by Car vertelde de dame daar dat het geen weekdag was en ze heeft toen gebeld naar het nummer wat op de boete stond. Toen werd er verteld dat ik toch gewoon moest betalen ondanks dat er 'alleen weekdagen' op het apparaat stond.
Wat moet ik nu doen? Voorlopig kan ik ze zelf niet bereiken, maar ik wil ook niet dat de boete oploopt en bij het verhuurbureau terecht komt want dan wordt het vast alleen maar meer.
Het is weliswaar geen hoog bedrag maar volgens mij toch echt onterecht.
Bij voorbaat dank.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een boete gekregen in verband met niet betaald parkeergeld in Italië. U parkeerde op een zaterdag en in het weekend zou u onbetaald moeten kunnen parkeren. U heeft een foto gemaakt van het bord waarop dit vermeld stond. 

Als er geen mogelijkheid is telefonisch contact op te nemen, dan adviseer ik u alvast schriftelijk bezwaar te maken tegen de boete. U voegt dan de foto die u heeft gemaakt toe. Ik verwacht dat op de boete ook is weergegeven op welke dag en plaats deze is uitgeschreven. Hieruit zou mijns inziens al moeten blijken dat er sprake is van een onterechte boete.