verkoop van en chalet, marktwerking bij het overeenkomen van een verkoopprijs

Vraag gesteld door Jurgen1962 op 01 december 2018

In vervolg op eerdere vragen: als een koper bereid is een bedrag voor een 2e hands chalet te betalen, is de beheerder van het park dan gerechtigd om de koper daarop te wijzen en de 'werkelijke' waarde van het chalet met de geïnteresseerde te bespreken en zo de verkoop te beïnvloeden of te frustreren? Oftewel, mag de beheerder ingrijpen als de prijs door marktwerking of een goede makelaar hoog uitpakt?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een tweede vervolg vraag op uw eerdere vraag. Ik wil u Vriendelijk verzoeken in het vervolg uw aanvullende vraag onder de oorspronkelijke vraag te stellen, in plaats van telkens een nieuwe topic aan te maken. Bij voorbaat dank.

Zoals eerder door mij gesteld moet bij de verkoopprijs te worden uitgegaan van de waarde van het kampeermiddel zelf, derhalve zonder het mooie plekje op de camping e.d.

Wanneer u het oneens bent met de door de ondernemer gemaximeerde verkoopprijs van het kampeermiddel, dan zou u kunnen voorstellen om een onafhankelijke expert de waarde te laten bepalen van het kampeermiddel zelf, dus nogmaals zonder beoordeling van het mooie plekje op de camping e.d.

Succes met de verkoop.