Omdat ik als antwoord krijg dat ik via dit dien te communiceren, bijzonder vreemd, lastig, tijdrovend en in strijd met privacyregels!!!

Vraag gesteld door mientjemuis op 02 februari 2016

Geachte mevrouw Monique Kruse of heer Van Dorp of Wie dan ook anders,


Van 'ANWB Verzekeren' heb ik een brief ontvangen zonder briefnummer, maar betreffende Fietsverzekering Polisnummer 6169872 , met de vraag of ik mijn verzekering over twee maanden wil voortzetten of niet.

Ik heb vertrouwen in de ANWB......
Mijn vertrouwen in Uniganrant is echter nihil, doordat zij tweemaal nadat ik aangereden ben geweest, de schuld onterecht op mijn bordje hebben gelegd, wat betekent dat ik mij 100% onveilig voel bij Unigarant.

De eerste keer was er sprake van een eerlijke tegenpartij, die toevallig zelf ook bij Unigarant verzekerd bleek en ik kreeg van de afdeling die de belangen van de tegenpartij behartigde dan ook smartengeld. Echter... de afdeling die mijn schadeformulier als klant behandelde verklaarde dat ik schuldig was en mijn invalidenkar (Waaijenberg) werd dus niet op verzekeraarskosten gerepareerd.... Na melding hiervan aan de dame die mij het smartengeld had toegekend, is dit alsnog goed gergeld. Er was veel schade!

De tweede keer ben ik stuur tegen stuur frontaal aangereden door een jongeman die met een rotvaart een haakse bocht had genomen en daardoor zeer links na de bocht uitkwam, die zonder verlichting reed (begin januari om 17:15 uur), in de auto van zijn vader en zonder diens verzekeringspapieren.
Ik was stapvoets vanaf een oprit rechtsaf de hoek om gegaan om 100 m naar het bos te rijden. Mijn invaliden kar kan alleen zeeeeeer traag optrekken uit stilstand....
Doordat mijn stuur nog in 'bochtstand' stond en ik het pookje wel terug had getrokken bij het zien aankomen van die donkere auto, maar dat pookje niet verder was gekomen dan in de vrij-stand (gelukkig!!), heeft de auto mij stuur tegen stuur achteruit teruggeduwd naar de oprit en toen ik vrij kwam van die auto ging het pookje alsnog in z'n achteruit en floepten mijn achteruitrijlichten aan.
Iemand heeft niet de botsing gezien..., maar heeft gezien dat mijn achteruit rijlichten aanfloepten en heeft onjuiste gevolgtrekkingen gedaan en die als waarheid verkondigd!
Ondanks dat ik de van de tegenpartij ontvangen foto's naar Unigarant heb opgestuurd, heeft men geweigerd daarnaar te kijken! En domweg het verhaal overgenomen dat ik 'plankgas op de passerende auto ingereden zou zijn' (in de flank dus...) en daarna achteruit gereden... Hm... ik heb een foto ingeleverd van de kapotte bumper van de donkere auto en het eruit gevallen stuk bumper op de straat ervoor. Rara... hoe komt een auto die opzij wordt aangereden van voren kapot? Ze hebben doodleuk geweigerd naar de bewijzen te kijken, geweigerd mij te geloven, geweigerd hun verstand te gebruiken en mij daardoor enorm veel schade berokkend, doordat het CBR het oordeel van de verzekering voetstoots overneemt, ook zonder dit en zonder dat. En dus ben ik mijn rijbewijs kwijt en dat vind ik en zeer ernstig en zeer beledigend en een bups negatiefs meer.
En kan er is politie bij geweest die ook fouten heeft gemaakt en die fouten zijn erkend!!
Ik kan bijna zeggen dat dit gedoe mij vier jaren van mijn leven heeft gekost en nee, dat is dus niet fijn.
En ja, in principe heb ik nog een jaar de tijd om een rechtszaak te beginnen..., waar ik helaas niet de energie voor kan opbrengen en het eigenlijk ook niet wil.

Ik heb dus de neiging om te zeggen dat, alleen indien Unigarant er blijk van geeft inmiddels en bij zinnen te zijn gekomen en eerlijk geworden door mij alsnog onschuldig te verklaren - en dit ook door te geven aan het CBR en achteraan te gaan dat ik mijn rijbewijs terugkrijg..- ik mij opnieuw durf verzekeren bij Unigarant.

Daar komt bij dat een Hase Lepus die en goed wordt onderhouden en die gestald staat in een stenen berging en waarop nog geen 1500 km is gereden echt wel wat meer waard is dan de helft van het aankoopbedrag; hij wordt geacht 50 jaren mee te gaan!! Dat is normaal voor een goede fiets.

Omdat ik de afgelopen en deze maand ontzaglijk overbelast ben met bezwaren en klachten bij ficsus en gedoe met WMO en zoeken en vinden pup als geleidehond + school om die op te leiden... verzoek ik u mij wat meer tijd te geven, aangezien er ook een andere fietsverzekering schijnt te bestaan, bij wie ik graag even mijn licht wil opsteken. Ik kan helaas de tijd niet bijbenen momenteel (ben wat erg beperkt).

Graag lees ik uw reactie op dit epistel, aangezien opbellen mij niet mogelijk is vanwege een totaal doof zijn (waardoor het met de politie e.d. destijds dus ook mis is gegaan... geen rekening houden met en mij buitensluiten bij de gesprekken..., waardoor ik geen weerwoord heb kunnen geven).

Dank voor uw moeite en vriendelijke groet, mientjemuis

Antwoord van David

ANWB Expert

Omdat het hier gaat om een geschil met de fietsverzekering via Unigarant, verzoek ik u uw gegevens zoals het lidmaatschapsnummer en adres door te sturen aan experts@anwb.nl. Ik heb contact opgenomen met de verzekering, maar onder het door u genoemde polisnummer was geen verzekering bekend.