Verjaring boete in Duitsland

Vraag gesteld door jlaan op 23 augustus 2016

In 2004 heb ik een boete ontvangen voor een overtreding van een personeelslid van mijn toenmalige bedrijf voor een overtreding in Duitsland in verband met bedrijfsbeëindiging heb ik er geen aandacht meer aan geschonken. Echter nu wordt beweerd dat ik hier nog persoonlijk aansprakelijk voor zou zijn als directeur/eigenaar van het bedrijf maar vraag mij nu af of ik daar nog steeds na zo'n twaalf jaar op aangesproken kan worden als ik in Duitsland wordt aangehouden.
Dus mijn vraag: is er verjaring van de boete aan de orde of toch niet? en als niet; hoeveel boete/rente komt er dan wel niet overheen?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft in 2004 een boete ontvangen voor een overtreding van een personeelslid. U vraagt of u hier nog voor kunt worden aangesproken.,

Het uitgangspunt in Duitsland voor verkeersovertredingen is een verjaringstermijn van 3-5 jaar. Een en andere afhankelijk van de overtreding en de boete. Aangezien u niet woonachtig bent in Duitsland en niet heeft gereageerd op eerdere berichten kan het zijn dat de verjaring is gestuit en inning nog mogelijk is.

De mogelijke rentebedragen kunnen wij u niet geven.

Meer informatie over boetes in Duitsland vindt u op onze website.