geschil met klm over compensatie vluchtvertraging

Vraag gesteld door vluchtvergoeding op 25 oktober 2017

wie/welke instantie kan mij adviseren?
Vertraagde vlucht (7 uur) KL 6016 (Boston-Amsterdam)op 11 september 2017 werd door Delta ivm vertraging omgeboekt in Delta in DL 258. Geen KLM vlucht meer, nu een Delta vlucht, en dus geen vergoeding voor vertraging

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Uw vlucht van Boston naar Amsterdam had een vertraging van 7 uur. U vraagt of u nog recht heeft op compensatie nu de vlucht is omgeboekt naar een Delta vlucht.

In uw geval is er waarschijnlijk sprake van code-share.

Een voorbeeld van code-share is dat u een KLM ticket koopt met KLM-vluchtnummer maar dat de vlucht wordt uitgevoerd door een partner. In uw geval was de code-share partner Delta airlines.

Onlangs is er een uitspraak gepubliceerd, waarin de rechtbank Noord-Holland oordeelt dat het feit dat een vlucht deels onder code-share is uitgevoerd de luchtvaartmaatschappij niet bevrijdt van een compensatieplicht. Hierdoor kunnen luchtvaartmaatschappijen zich niet langer verschuilen achter de code-share partner, die niet onder de werking van de passagiersverordening zou vallen.

Ik raad u aan KLM aansprakelijk te stellen voor de vertraging van uw vlucht. Op onze website vindt u een stappenplan en modelbrief om uw compensatie te verhalen.