Garage heeft onze auto bij een andere garage laten repareren en verwijst ons bij problemen naar die andere garage

Vraag gesteld door Rosalie P. op 14 september 2017

Onze garage heeft een andere garage (70 km verderop) onze versnellingsbak laten reviseren. Nu blijkt dat dit toch niet goed gebeurd is en er is een gebrek waarvan de eigen garage zegt dat je er vooral niet teveel mee moet rijden omdat het dan erger wordt. De auto staat hiervoor bij de eigen garage. Nu, na een aantal dagen werden we opgebeld dat we auto en de bon van de garage 70 km verderop kunnen komen halen en dat we het met díe garage verder uit moeten zoeken. Dit lijkt me een vreemd verhaal, alle facturen en al het contact zijn uitsluitend via de eigen garage gegaan. Bij mijn weten hebben we een overeenkomst met en garantie bij onze eigen garage. Kunnen we dit inderdaad zo teruggegeven aan onze eigen garage? Als de garage om de hoek was zou ik het wellicht nog doen, maar wat als het gebrek verergert tijdens die reis van 70 km...?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft uw auto ter reparatie aangeboden aan uw eigen garagist. Deze heeft zonder enig overleg de auto elders ter reparatie aangeboden. Nu is uw vraag welke partij u kunt aanspreken bij problemen.

U bent een overeenkomst aangegaan met uw eigen garage voor de uitvoering van een reparatie aan de versnellingsbak. Ondanks dat deze garagist uw auto elders heeft laten herstellen, neemt niet weg dat uw eigen garagist de partij is die u moet aanspreken bij problemen.

Uw garagist dient de auto aan u te leveren op het adres waar u de auto ter reparatie heeft aangeboden. Uw garagist dient de reparatie aan u te factureren.

Meer informatie over klachten na reparatie vindt u op onze website.