boete uit zwitserland op voor mij onbekend kenteken

Vraag gesteld door T. de Vries op 22 augustus 2016

Ik heb een boete ontvangen uit Zwitserland van de kantonspolizei Uri. Deze staat op een voor mij onbekend kenteken. Daarnaast was ik niet in Zwitserland op het genoemde tijdstip, maar gewoon in Nederland. Hoe kan het zijn dat ze vanuit Zitserland mij een boete sturen (adressering was correct) voor een voertuig waar ik geen eigenaar van ben. Hoe vind de gegevensoverdracht van NAW en voertuiggegevens plaats? En bij wie moet ik dit aankaaarten om problemen te voorkomen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een boete uit Zwitserland ontvangen. Vermelde kenteken behoort niet aan u toe. Noch begaf u zich ten tijdevan de overtreding in Zwitserland. U vraagt zich af hoe Zwitserland aan uw NAW gegevens komt. Voorts vraagt u zich af hoe te handelen om verdere problemen te voorkomen.

De NAW gegevens worden door het RDW op verzoek verstrekt aan onder meer Zwitserland. Kennelijk is er een vergissing begaan bij achterhalen NAW gegevens aan de hand van het kenteken.

Indien u een verkeersovertreding betwist, bent u degene die bewijs moet leveren. U dient aan te tonen dat u ten tijde van de overtreding zich niet in Zwitserland begaf (werkgeversverklaring/getuigenverklaringen).

. Zou tevens vermelden dat dat het opgegeven voertuig/kenteken voor u onbekend is etc

Voor meer informatie over boetes uit Zwitserland, verwijs ik u graag naar onze website.