Wat heb ik nu - een automatenrijbewijs of toch een gewoon rijbewijs?

Vraag gesteld door Hendrika communitynaam op 26 juni 2017

Mijn vraag gaat over het rijbewijs (B). Ik heb mijn rijbewijs gehaald in de zomer van 2009, voor mij een zeer hectische tijd. Ik ben daarvoor een paar keer gezakt en heb zowel in een handgeschakelde auto als in een automaat rijles gehad. Er stond toen voor mij een automaat klaar thuis, dus daar ben ik mee gaan rijden. Het punt is dat ik nu niet meer zeker weet wat voor rijbewijs ik nu heb: handgeschakeld of automaat. Mijn vraag is: waar kan ik dat (precies) aan zien? Waar op het pasje moet daar iets over staan, en zo ja wat dan? Dit voor als ik deze zomer op vakantie een handgeschakelde auto wil huren. Alvast veel dank!

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft uw rijbewijs gehaald in 2009. U weet niet meer of dit nu voor een automaat was of voor een handgeschakelde auto.

Indien u uw rijbewijs heeft gehaald voor een automaat, dan staat er een aantekening op uw rijbewijs waaraan u dit kunt zien. Bij twijfel kunt u ook contact opnemen met het CBR.

https://www.cbr.nl/c-ce-met-automaat.pp***

Reactie van Hendrika communitynaam:

U kunt misschien beter antwoorden dat u het niet weet. Dat is wel zo eerlijk. Ik ga verder zoeken en zal de uitkomst tzt melden op dit forum tbv andere leden.***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U heeft gelijk als u aangeeft dat ik het antwoord niet kan geven. Deze informatie is voor mij niet beschikbaar. Ook beschik ik niet over uw rijbewijs. U kunt wel zelf uw rijbewijs nalopen op de gebruikte codes. Bij twijfel kunt u opnemen met het CBR.