vraag over verkeersboetes Napels/Italie

Vraag gesteld door g.j.geluk op 16 januari 2017

Is het normaal dat we eerst over de 5 bekeuringen, kennelijk afgelopen zomer in Napels opgelopen, 5 fakturen over behandelkosten van deze bekeuringen van het verhuurbedrijf FireFly/Auto-europe te Napels krijgen? De officiële bekeuringen hebben we echter nog niet gezien of binnengekregen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft 5 verkeersboetes in Italië opgelopen tijdens uw vakantie. Hiervoor heeft het autoverhuurder 5x administratiekosten in rekening gebracht. U vraagt zich af of dit gebruikelijk is.

In de voorwaarden van de autoverhuurbedrijven in Italië staat vermeld dat er administratiekosten verschuldigd zijn, wanneer tijdens de verhuurperiode verkeersovertredingen met de huurauto zijn begaan.

Meer informatie over verkeersboetes uit Italië vindt u op onze website.***

Reactie van Rijbewijs verlopen:

Wij zijn aangehouden door de Oostenrijkse verkeerspolitie en het bleek dat het rijbewijs van mijn man 2 maanden verlopen was.
Daarop kregen wij de hoogste boete € 365 en kwitantie en zouden een deel terugkrijgen , als het is orde was.
Mijn man kreeg in Nederland, met een week een nieuw rijbewijs. Waarop we van de Oostenrijkse ambassade, het email adres kregen, van de Oostenrijkse verkeerspolitie. Reeds 3x een brief gestuurd, met de betreffende kopieen, maar geen reaktie, wat kunnen we doen?