Tweede brief uit italie na boete

Vraag gesteld door Boete buitenland op 14 september 2018

Wij hebben vorig jaar een boete gekregen uit italie. Deze hebben we netjes betaald. Nu hebben we weer een brief gekregen met een hogere boete en de overtreding zegt dat we persoonsgegevens hebben weggelaten van de overtreder. In het geval van overtredingen met puntenverlaging die niet onmiddelijk werden gemeld.
We hebben met die eerste bekeuring maar 1 brief gehad en voor zover ik weet stond er toen niets over persoonsgegevens.. wat kunnen we hier aan doen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Ondanks dat u de reeds eerder ontvangen boete uit Italië heeft voldaan, heeft u nu over dezelfde boete wederom een boete ontvangen (onvermeld laten van persoonsgegevens bestuurder). U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Gegevens opsturen
Bij bepaalde overtredingen worden er ook strafpunten opgelegd. Hiervoor moet je de gegevens van de bestuurder opsturen. Dit kan door middel van een formulier en/of een kopie van het rijbewijs dat moet worden opgestuurd. Doe je dit niet, dan volgt een extra boete van rond de € 300,- voor het niet verstrekken van de gegevens.

Nu u de persoonsgegevens in eerste instantie niet heeft overgelegd, heeft men u hiervoor een hoge boete opgelegd, welke u verschuldigd bent.

Bezwaar
Indien de boete is opgelegd vanwege een snelheidsovertreding, dan zou u kunnen overwegen bezwaar aan te tekenen, indien er bij de allereerste boete niet tevens een Nederlandse vertaling was bijgevoegd. Anders zou u waarschijnlijk wel begrepen, dat u naast de verschuldigde geldboete, tevens desbetreffende gegevens van de bestuurder diende te overleggen.

Meer informatie over boetes uit Italië vindt u op onze website.***

Reactie van Boete buitenland:

hoe maak ik bezwaar aan? er was inderdaad geen Nederlandse vertaling bijgevoegd bij de eerste boete, wel Engels. er zat ook geen extra formulier bij anders had ik beter begrepen dat ik nog wat moest invullen en opsturen.
ik heb nu een mail gestuurd naar het emailadres boven aan de brief.