waardevermindering na aanrijding

Vraag gesteld door SCiere op 23 augustus 2017

Eind mei ben ik (buiten mijn schuld) aangereden. Het schadeherstel kwam op circa € 6.000. Het betrof een auto van 7 maanden jong met nog geen 13.000 km op de teller en een nieuwwaarde van 34.000 (Kia Niro Executive Line). Gezien het feit dat ook zo'n forse aanrijding in het dossier van de auto terecht kom, verwachtte ik een forse waardevermindering. Ik kreeg echter gisteren het bericht dat deze is vastgesteld op een schamele € 410. Dat voelt niet in verhouding. Kunt u mij adviseren of ik dit als redelijk bedrag moet beschouwen?

Antwoord van David

ANWB Expert

In verband met een aanrijding is er een waardevermindering van uw auto berekend. U vraagt of het genoemde bedrag als redelijk beschouwd dient te worden.

Wij kunnen helaas niet zeggen of deze berekening juist is. Dit betreffen zeer specifieke berekeningen, waarbij allerlei zaken zoals spuitwerk, arbeid etc. meegenomen worden. Uitgebreide informatie hierover vindt u in de Richtlijn ter bepaling van waardevermindering aan personenauto's veroorzaakt door beschadiging.