Vergoeding overige kosten ivm annulering vlucht

Vraag gesteld door Esther M. op 11 februari 2018

Vrijdag jl. is onze vlucht naar Manchester wegens de verwachte sneeuw geannuleerd. Flink balen want wij wilden zaterdag een wedstrijd van Manchester City bijwonen. EasyJet vergoedt wel de vliegtickets maar waar kan ik de overige kosten claimen. De voetbaltickets en de overnachtingen die geboekt en betaald zijn. Ik heb geen annuleringsverzekering maar wel een reisverzekering.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

Uw vlucht is wegens sneeuw geannuleerd. U vraagt nu waar u kosten die u heeft gemaakt kunt verhalen.

Als wegens sneeuw is geannuleerd, valt dat doorgaans onder overmacht. De luchtvaartmaatschappij is dan niet aan te spreken. Dit is een risico wat een ieder nu eenmaal loopt en waar een luchtvaartmaatschappij veelal geen invloed op kan uitoefenen. In uw geval worden uw tickets gelukkig wel vergoed.

Mogelijk bent u verzekerd voor deze schade. U zou dat bij de door u afgesloten verzekeringen na kunnen vragen. De voorwaarden zijn per verzekering en maatschappij verschillend. Uitval van vervoer kan een grond zijn voor vergoeding van kosten.

Als u heeft betaald met uw creditcard, dan kunt u ook bij uw creditcard maatschappij navragen of daar een mogelijkheid is voor vergoeding. In een creditcard zit namelijk soms meer dan u denkt, bijvoorbeeld een annuleringsverzekering of reisverzekering.