Onze camping heeft dit jaar de prijzen voor de vaste staplaatsen verhoogd t/m 70% meer. Wat kunnen we doen?

Vraag gesteld door leeg op 22 januari 2018

Onze camping heeft dit jaar de prijzen voor de vaste staplaatsen voor 2018 verhoogd t/m 70% meer. Het is mij niet duidelijk waar die verhoging voor nodig is. Wat kunnen we doen? Hoe kan ik bezwaar maken? De Camping is niet aangesloten bij de Recron.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een vaste staplaats op een camping die niet is aangesloten bij de RECRON. Per 2018 hebben alle huurders en verhoging gekregen van 70%. Volgens u is het niet helemaal duidelijk waar die verhoging precies op gebaseerd is. U wilt bezwaar maken en wilt daarbij ondersteuning.

Een prijsverhoging mag doorgaans worden doorberekend, zeker als er bijvoorbeeld nieuwe faciliteiten zijn aangebracht en de camping bijvoorbeeld is opgeknapt. Als het een aanzienlijke verhoging is moet dit echter ruim van te voren worden aangekondigd. Echter, omdat het geen RECRON camping is kunt u uw geschil niet voorleggen aan de Geschillencommissie Recreatie. U zou dit daarom het beste aan de ondernemer voor kunnen leggen. Deze zou inzichtelijk(er) kunnen maken waar de aanzienlijke verhoging op gebaseerd is. Ook kunt u bijvoorbeeld voorstellen om de verhoging gefaseerd door te voeren verdeeld over meerdere jaren.