Gehandicapt reizen in Pisa, hoe maak ik bezwaar tegen boetes?

Vraag gesteld door RobinG op 25 augustus 2017

Met mijn gehandicapte partner reed ik in een huurauto in Pisa. Wij maakten gebruik van een gehandicaptenparkeerkaart. Dat gaf geen problemen.
Echter, om bij die parkeerplaatsen te komen, reed ik naar nu blijkt ook door een "Zona a Trafico Limitato". Ik ontving hiervoor maar liefst 4 bekeuringen van bij elkaar ruim 450 euro. Wat te doen? Ik kon de auto niet buiten deze zones parkeren, omdat mijn partner dan niet verder zou kunnen.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een bekeuring ontvangen voor het rijden in een verkeersluwe zone in Italië. U was echter in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor uw partner.

Een verkeersluwe zone wordt aangegeven door een verkeersbord. Een eventueel onderbord geeft informatie over de uitzonderingen. De zones zijn namelijk vaak wel toegankelijk voor gehandicapten en bestemmingsverkeer, zoals hotelgasten.

Indien u kunt aantonen dat u aan deze uitzondering voldeed is het zinvol om bezwaar te maken. Bezwaar moet schriftelijk per aangetekende post gestuurd worden aan het adres dat in het proces-verbaal staat.

Informatie over het aantekenen van bezwaar tegen een Italiaanse boete vindt u op onze website.