Boete Italië kwijt

Vraag gesteld door JokevW op 15 augustus 2017

Beste ANWB, wij hebben in Italië een boete gehad voor verkeerd parkeren. Nu zijn wij de bon kwijtgeraakt. Hier stond op dat we binnen 60 dagen moesten betalen. Krijgen we deze bon ook nog thuisgestuurd? En als dit binnen de termijn van 60 dagen valt, zal deze boete dan verhoogd worden? Hoe kunnen wij dit het beste oplossen? Alvast bedankt voor uw antwoord!

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt in Italië een bon (boete) gehad voor het verkeerd parkeren. Echter, u bent die bon kwijt geraakt. U vraagt zich af of u de boete nog thuisgestuurd krijgt.

Het is bij ons niet bekend of u hiervan nog een boete thuisgestuurd krijgt. Echter, wij vermoeden dat dat wel het geval is. Omdat er natuurlijk een betaaltermijn van 60 dagen geldt adviseren wij contact op te nemen met de gemeente waar de bon is uitgeschreven. Wellicht dat zij u meer informatie kunnen geven over hoe verder te handelen.

Indien de betreffende gemeente niets voor u kan betekenen kunt het European Municipality Outsourcing (EMO) bellen. Het EMO is de instantie die bij bepaalde overtredingen boetes mag innen. Daar kunt u uw vraag neerleggen. Op basis van uw kenteken zou u daar misschien verder geholpen kunnen worden. Er zijn daar Nederlands sprekende medewerkers aanwezig.

Het is van belang dat uiteindelijk de boete wel betaald wordt. Als u de boete niet betaald dan loopt u namelijk het risico dat u wordt geregistreerd. De kans bestaat namelijk dat bij een volgend bezoek aan Italië dat voor problemen zorgt.