Corona Oostenrijk

Vraag gesteld door J. ter Maat-Tennekes op 03 november 2020

Mag ik naar mijn dochter die in oostenrijk woont
Ivm hulp
We gaan met eigen auto en overnachten niet
Wij verblijven in haar huis

Antwoord van Chaim

ANWB Expert

U wilt graag uw dochter helpen die woonachtig is in Oostenrijk. U verblijft daar in het huis van uw dochter en zal niet in Oostenrijk overnachten. U wilt graag weten of u deze reis kunt maken.

Algemeen advies van de Rijksoverheid
Het dringende advies vanuit de Rijksoverheid is om tot half januari 2021 geen reizen te maken en thuis te blijven. Alleen strikt noodzakelijk reizen kunnen nog door gaan. Vakantie en familiebezoek zijn geen noodzakelijke reizen.

Reisadvies Oostenrijk
Voor Oostenrijk geldt een oranje reisadvies, vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus en de plaatselijke maatregelen. Daarbij geldt dat door de aanslag op 2 november de veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt en iedereen wordt opgeroepen alert te zijn. Toeristische overnachtingen zijn in Oostenrijk niet toegestaan en cafe’s en restaurants zijn gesloten. Daarnaast moet u in de openbare ruimtes een mondmasker dragen.

Oranje gebied
Als u reist of verblijft in een gebied waarvoor een oranje reisadvies is afgegeven, geldt dat veel verzekeringsmaatschappijen dekking uitsluiten. Bij thuiskomst wordt u dringend verzocht om 10 dagen in quarantaine te gaan.

Conclusie
Het wordt dringend afgeraden om naar Oostenrijk te reizen en daar te verblijven. Ik raad u aan om gehoor te geven aan deze adviezen en niet naar Oostenrijk af te reizen.

Als u toch besluit te gaan, bereid uw reis dan goed voor, bekijk welke lokale maatregelen er gelden en volg altijd ten minste de Nederlandse coronaregels op. Als de lokale regels strenger zijn dan de Nederlandse dan dient u die maatregelen op te volgen.

De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn aan verandering onderhevig. Raadpleeg kort voor vertrek onze reiswijzer en de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.