waar kan ik een technisch rapport laten beoordelen

Vraag gesteld door ATTIEKUIJS op 05 september 2018

Ik heb een ongeluk gehad met een demontabele trekhaak. De trekhaak viel na 100 km van mijn auto.De fabrikant heeft de trekhaak gekeurd en conclusie getrokken. Dit rapport trek ik in twijfel en bereid een rechtszaak voor. Graag wil ik dit (technisch) rapport ter beoordeling voorleggen aan een onafhankelijke derde partij. Bij wie of welke instantie kan ik daarvoor terecht?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Uw demontabele trekhaak is onderweg - na 100 km - van de auto afgevallen. De fabrikant heeft vervolgens geen afwijkingen of gebreken kunnen constateren aan de trekhaak. U trekt dit standpunt in twijfel en bent op zoek nar een onafhankelijke expert.

WAM-verzekering
Had u ten tijde van het losraken van de trekhaak een fietsendrager of aanhangwagen gekoppeld? En heeft deze schade aan derde(n) veroorzaakt? Dan zou uw WAM-verzekeraar expertise kunnen uitvoeren nar onder meer de staat van de trekhaak.

Rechtsbijstand
Beschikt u over rechtsbijstand? Doorgaans vallen de expertisekosten hier ook onder.

Expertise
In Nederland is er niet echt een expertisebureau op het gebied van trekhaken. Wel zou u eens bij expertisebureau als de DEKRA of CED kunnen nagaan of zij bereid zijn een expertise uit te voeren op de trekhaak. Houdt u er wel rekening mee dat een dergelijke expertise aardig in de papieren kan lopen.