visa Card nog in een vermiste koffer

Vraag gesteld door Stevie18 op 09 augustus 2018

Mijn buurman heeft mijn nieuwe ANWB visa card voor mij mee genomen naar Spanje in een van zijn koffers. Bij aankomst op Alicante AirPort “7 augustus” bleken zijn koffers niet mee gereisd te zijn. Tot op heden 9 augustus is er nog niks vernomen wat de status is van zijn koffers. En ik reis morgen door naar Valencia mijn vraag is wat ik moet doen? Kan mijn mail niet beantwoorden met mijn iPhone. Zou u op +3168678544 mijn vraag kunnen beantwoorden ? Met zonnige groet Ralph Wolff

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

Uw buurman heeft uw nieuwe ANWB Visacard voor u meegenomen in zijn koffer. naar Spanje. Nu is zijn koffer niet op de luchthaven aangekomen en is nu nog zoek. U vraagt wat u moet doen.

U kunt het beste bellen met de ANWB Creditcard Helpdesk, tel. +31 20 6 600660, Zij kunnen u van advies dienen. U kunt dan ook uw kaart blokkeren.

Uw buurman moet, als hij dat nog niet heeft gedaan, op de luchthaven bij de bagage-afhandelaar aangifte doen van de vermissing van zijn koffer(s). Er wordt dan een aangifterapport (PIR: Property Irregularity Report) opgemaakt. Dit rapport is namelijk nodig voor het indienen van een claim bij de luchtvaartmaatschappij, reisorganisatie of reisverzekering. Bewaar ook de instapkaart en de bagagesticker.

Voor meer informatie over niet aangekomen bagage verwijs ik u naar onze website.