beschikking nav vals kentekennummer

Vraag gesteld door jpmr op 26 oktober 2015

ik heb een beschikking gekregen voor een overtreding - rijden in strijd met gebod tot volgen van aangegeven rijrichting : D5
feitcode R577
Gemeente Renkum
Plaats Oosterbeek
datum 8-10-2015
tijdstip 15.03

Ik kan bewijzen door getuigen dat mijn auto op deze datum en op dit tijdstip in Amsterdam stond. Ik wil bezwaar aantekenen en graag een foto hebben van de overtreding.
Er staat geen fotocode vermeld. Waar kan ik een foto opvragen?
Heeft u voorbeelden voor het indienen van een bezwaarschrift?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft een verkeersboete ontvangen voor een vermeende verkeersovertreding. Op de beschikking staat geen fotocode vermeld. U vraagt ons waar u een eventueel beschikbare foto kunt opvragen.

Van een desbetreffende verkeersovertreding is er in de regel geen foto beschikbaar. Dergelijke overtredingen zijn immers gebaseerd op waarnemingen van een agent, daarbij is het goed mogelijk dat de agent zich vergist heeft in de letter/cijfer combinatie van het kenteken.

Om aan te tonen dat desbetreffende overtreding niet heeft begaan met uw auto, is het aan u om dit te bewijzen. Nu er geen foto beschikbaar is, kunt u middels getuigen(verklaringen) aantonen dat u noch met uw auto desbetreffende verkeersovertreding is begaan.

Via het Digitaal Loket van het CJIB kunt u onder andere digitaal bezwaar instellen tegen de boete.

Voor onze modelbrieven en alle overige informatie over het instellen van bezwaar, verwijs ik u graag naar onze webpagina: "Bezwaar en beroep'.