Autoschade privé gerepareerd

Vraag gesteld door Torresws op 15 januari 2016

Ik heb mijn auto na schade zelf gerepareerd..ongeveer 3 jaar geleden..ik ben de facturen van de onderdelen kwijt..en ook de brief van de verzekering waarin de schade werd naar mijn toegekend. Ik heb inmiddels deze brief gevonden maar gedurende contacten met de verzekering die de schade betaald eisen facturen van de reparatie.en nu zeggen ze waarom heeft lang geduurd voordat ik contact opneem. Ik heb een prijsopgaaf van de onderdelen gevraagd en de kosten van verf en anders bedroegen ongeveer 150 euro's. Wat moet ik doen zodat de verzekering de schade op basis van deze schatting betaald. ( 600 euro's)
Want ik heb voorgesteld om een schikking maar ze blijven aandringen om documenten.de schade zou normaal bij een schadegarage zou kosten ongeveer tussen 1500 en 200 euro's. Mijn email is. torresws@ziggo.nl.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een schade aan uw auto zelf gerepareerd. De schade is door u bij uw verzekering gemeld. Nu vraagt de verzekeringsmaatschappij om een factuur.

Als u uw schade meld bij uw eigen (all risk) verzekering dan zijn de voorwaarden die deze verzekeringsmaatschappij hanteert van toepassing. Het is gebruikelijk dat er bij een vergoeding van een schade door een eigen verzekeringsmaatschappij een factuur moet worden overlegd om de schade aan te tonen. Ook kan in de voorwaarden zijn opgenomen dat er een reparatieplicht is op het moment dat de verzekering uitkeert. U zult dus eerst de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij moeten raadplegen. Voor het ontvangen van een vergoeding zal aan de hierin gestelde eisen moeten voldaan.