Schade door bouwkeet

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 11 oktober 2019

Bij het inparkeren bij mijn huis ben ik tegen de dissel van een bouwkeet aangereden. Deze steekt tot in het parkeervak waarin ik parkeerde uit en ik kon deze ook niet zien in de achteruitkijkspiegel en geopende deur. Het op de dissel aangebracht slot is zeer scherp en heeft dan ook schade aan mijn voertuig toegebracht.
Kan ik deze schade verhalen?
 

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

Bij het inparkeren bent u tegen de dissel van een bouwkeet aangereden, waardoor u schade aan uw voertuig heeft opgelopen. U vraagt zich af of u de schade kunt verhalen.

U kunt de eigenaar van de bouwkeet aansprakelijk stellen voor uw schade. U moet dan wel bewijzen dat de schade door een fout van de eigenaar van de bouwkeet is ontstaan. De vraag is of uw claim kansrijk is.

Het argument dat u de dissel van de bouwkeet niet vanuit uw achteruitkijkspiegel kon zien houdt geen stand, als vast komt te staan dat het zichtbaar/duidelijk was dat de bouwkeet meer ruimte in beslag nam dan één parkeerplaats. In dat geval had u er bij het inparkeren rekening mee moeten houden dat de parkeerplaats krapper was dan normaal.