Defecte koppeling

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 september 2019

Wij hebben een camper uit 2017. Deze is voorzien van een automatische versnellingsbak. Nu blijkt dat de koppelingsplaat kapot is omdat er kunststof onderdeeltjes afgebroken zijn. Het blijkt dat dit een probleem is met de huidige koppelingsplaat. Nu zitten daar kosten aan en de garantie is net 5 maanden verlopen. Kan ik hier wat tegen doen? Ik ga er van uit dat een koppeling niet na 29000 kilometer al versleten kan zijn. Volgens Fiat zijn het sporen van slijtage door gebruik. Dus kan ik iedere 30000 kilometer mijn koppeling gaan vervangen. Wat kan ik het beste doen.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een camper uit 2017 met een automatische versnellingsbak. Nu is de koppelingsplaat kapot omdat de kunststofonderdeeltjes afgebroken zijn. Het blijkt een bekend probleem. De garantie is net verlopen en u vraagt of u de verkoper hierop kunt aanspreken.

Het is inderdaad een bekend probleem. Of het probleem zich na vervanging weer zal voordoen is natuurlijk op voorhand niet te zeggen. Ik kan die gedachten wel begrijpen. Echter, die zou door de leverancier weggenomen kunnen worden door een gemodificeerd product te leveren. Dat is in de regel ook waar naar gestreefd wordt. Het advies is dan ook om u te richten tot de leverancier en daar naar te vragen. Het feit dat uw garantie is verlopen doet er in dit geval niet toe.