Bekeuring ten onrechte verhoogd in Frankrijk

Vraag gesteld door H. Mussche op 19 september 2019

Bekeuring op Corsica 11-05-2019.Betaald 11-06-2019. verhoging boete 06-09-2019 naar 375,-. Hoe kom ik in contact met ANTAi.bezwaar via hun site lukt niet. 

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt reeds een boete uit Frankrijk betaald echter wordt u nu belast met een verhoging daarvan. Bezwaar maken via de website van ANTAI lukt niet.

Allereerst adviseer ik u het betalingskenmerk van de boete te vergelijken met de betaling die wederom van u gevraagd wordt. Indien de betalingskenmerken overeenkomen, dan raad ik u aan contact met Antai op te nemen. U zou Antai om advies kunnen vragen door te bellen naar +33 1 77 68 66 11, met optie 2 in het keuzemenu wordt u doorverbonden met een Nederlandstalige medewerker.
 
Mocht u destijds abusievelijk een fout hebben begaan in vermelding van het betalingskenmerk bij de overboeking, dan vrees ik dat u niet ontkomt aan betaling van de verhoogde boete. Net als in Nederland wordt bij een fout in vermelding van het betalingskenmerk dit opgevat alsof de boete onbetaald is gelaten. In dat geval is het advies om het verhoogde boetebedrag met het juiste betalingskenmerk zo spoedig mogelijk te voldoen.

Indien u de boete onbetaald laat, kunnen de Franse autoriteiten ervoor kiezen om de boete te laten innen door het CJIB.

Meer informatie over boete uit Frankrijk vindt u op onze website.