Verkeersovertreding in Italië

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 09 september 2019

Ik kreeg van de autoverhuurder een mail voor een verkeersboete deze zomer in Italie. De autoverhuur heeft hiervoor 61 euro van mijn credit card gehaald maar heeft dit 2 keer gedaan.
Tevens hebben ze het politiebericht gemaild maar dit is niet compleet, ik mis 1 pagina zodat ik geen rekeningnummer heb om hem te betalen. Moet ik wachten tot het officiele bericht?
 

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een mail van uw autoverhuurder gekregen met de mededeling dat u een verkeersovertreding heeft begaan. De autoverhuurder brengt u hiervoor € 61 in rekening. U heeft een proces-verbaal gekregen, maar daar staat geen rekeningnummer op om de boete te betalen. U vraagt of u moet wachten op het officiële bericht.

U moet wachten tot u de officiële bekeuring ontvangt. Daarin staat dan ook informatie over hoe u de boete kunt betalen en binnen welke termijnen dat moet.

De € 61 dit de autoverhuurder in rekening heeft gebracht, zijn de administratiekosten van de autoverhuurder voor het doorgeven van uw gegevens aan de politie en de mail aan u. Dit staat om de algemene voorwaarden. Wanneer hij twee keer dit bedrag van uw creditcard heeft afgeschreven, moet u aan de autoverhuurder zelf vragen om teruggave van het teveel betaalde bedrag. Wanneer hij dit weigert, kunt u hiervoor terecht bij het Europees Consumenten Centrum.