Met jetski achter de auto door diverse landen

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 03 juli 2019

Kan een vriend met onze auto en onze jetski(RDW registratie) zonder problemen door Duitsland, Oostenrijk,Slovenië, Kroatië,Servië en Montenegro naar Albanië rijden. Zo niet, welke documenten zijn er nodig.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U bent van plan om een vriend met uw auto door verschillende landen te laten rijden. U vraagt welke documenten daarvoor nodig zijn.

Voor wat betreft het uitlenen wil ik u graag wijzen op onze informatie over het lenen van een auto. Het is van belang om afspraken te maken over zaken als eventuele schade, verzekering, wat moet gebeuren in geval van een reparatie enz. Dat zijn afspraken die u met de gebruiker van uw auto kunt maken.
 
Voor de eventuele documenten die in de landen nodig zijn verwijs ik u graag naar de landeninformatie op onze website. Wij hebben geen standaard overzicht en wij kunnen u dus niet zo per land de gevraagde informatie geven. U kunt deze informatie wel zelf vinden in de landeninformatie op onze website. Hier vindt u per land de regels, verkeersregels, praktische informatie en ook informatie over de nodige documenten.