Garage aansprakelijk stellen

Vraag gesteld door R. Buijs op 20 juli 2019

Ik kom op 19 juli tegen vijven mijn gerepareerde auto ophalen bij Euromaster garage Hoevelaken. Ik betaal mijn reparatie (nieuwe bougies en enkele vloeistoffen, waaronder olie) en rij naar huis; althans dat hoopte ik, want ik ontdek dat mijn versnelling niet meer in zijn 2de, 4de en achteruit wil... Ik maak rechtsomkeert, want ik kan mijn auto gelukkig nog wel in zijn 1 en 3 krijgen, maar de garagist ontkent iets daarmee van doen te hebben. Hij onderzoekt nog wel eea, maar geeft te kennen dat dit euvel bij hun sowieso niet gerepareerd kan worden, omdat die werknemer vanaf maandag daar niet meer werkt.
Ik kan er ook niet mee naar huis rijden en iets in mij zegt dat dat óók gunstig is, omdat de auto dan iig bij de in mijn ogen verantwoordelijken staat. Maar hoe bewijs ik dat zij verantwoordelijk zijn voor de in ongerede geraakte versnellingsbak, die het bij afleveren van mijn reparatie nog goed functioneerde?
Wat te doen?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft uw auto laten repareren. Toen u na de reparatie met de auto naar huis reed, deden de 2de en 4de versnelling het niet meer. U wilt nu de garage aansprakelijk stellen. U vraagt hoe u kunt bewijzen dat de garage een fout heeft gemaakt.

Er moet worden vastgesteld wat de oorzaak van de kapotte versnellingsbak is. Daarnaast moet vaststaan dat dit het gevolg is van de eerdere reparatie, het vervangen van de bougies en toevoegen van enkele vloeistoffen. Als u in dit bewijs slaagt, kunt u de garage aanspreken voor vergoeding van de reparatiekosten.

U kunt zelf een expertise laten verrichten. Dit kan u eventueel door CED of Dekra...

Meer informatie over reparatie kunt u lezen op onze website.