Vertraging vlucht Transavia

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 19 juni 2019

Wat is de vergoeding bij een vertraging van meer dan 6 uur, HV 5022 AirPort Málaga naar AirPort Rotterdam, ook zijn er extra kosten taxi en lunch, ik heb een reisverzekering bij de ANWB. 

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Uw vraag is wat de vergoeding is bij een vertraging van uw vlucht van meer dan zes uur. De vlucht vertrok vanuit Malaga.

Financiële compensatie.
Bij vertraging van  een vlucht met meer dan twee uur hebben passagiers recht op verzorging tijdens het wachten. Dit is geregeld in een Europese Verordening.  Bij vertraging van drie uur of langer hebben ze ook recht op een financiële compensatie.

Om een beroep te doen op de Europese Verordening moet voldaan worden aan een aantal voorwaarden.  Deze voorwaarden kunt u vinden op onze website onder ‘Stappenplan bij vertraging van een vlucht’.  Zie deze link. 

Overmacht
Een uitzondering op het recht op een financiële compensatie is als de vertraging een gevolg is van overmacht.  Van overmacht is sprake als de vertraging ontstaat door situaties waar de luchtvaartmaatschappij niets aan kon doen, bijvoorbeeld bij een orkaan, aswolk  van een vulkaan of oorlog.  Bij een technisch mankement  is er meestal geen sprake van overmacht.

Als u recht heeft op die financiële compensatie dan zou de vergoeding voor u € 400 per ticket bedragen bij een vertraging van zes uur.  Daarnaast heeft u recht op  kosten van eten/drinken, noodzakelijke communicatie  en eventueel een hotelovernachting.

Reisverzekering
Afhankelijk van de voorwaarden van uw reisverzekering kunt u extra gemaakte kosten bij de reisverzekeraar kunt indienen. Neemt u hiervoor contact op met de schadeafdeling van uw reisverzekering ( telnr. 088 2692222)