Recron jaarplaats

Vraag gesteld door M. Kriege op 06 juni 2019

We staan op recron camping Duinrand met jaarplaats van 1jan2019 tm 31december2019.
Op 26 september wordt ons chalet opgehaald om verplaatst te worden.Nu moeten we een brief tekenen dat de plaats binnen 4 weken na verwijderen chalet leeg moet zijn.Reden÷Op het moment vh verwijderen vh kampeermiddel komt er een einde aan de overeenkomst.Overeenkomst is gesloten voor verwijderde kampeermiddel.Art.2.1 en 2.3 Recron voorwaarden.Ik dacht tot 31 dec de tijd te hebben.art 15.Staat camping in zijn recht?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft ten behoeve van uw kampeermiddel een vaste plaats op camping De Duinrand. Eind september 2019 zal uw kampeermiddel worden verplaats buiten de camping. Er is nu onenigheid ontstaan met de ondernemer en u ter zake uiterste datum va oplevering van de jaarplaats.

RECRON voorwaarden
In artikel 15: In het geval van een tussentijdse beëindiging van de overeenkomst door de recreant dient de recreant de plaats ontruimd en opgeruimd aan de onder- nemer op te leveren uiterlijk op de datum waartegen de overeenkomst tussentijds is beëindigd.

Vraag is tegen welke datum u de overeenkomst door u tussentijds is beëindigd?! Als hier niets over afgesproken is geldt als einddatum, de laatste dag van de overeenkomst, hetgeen normaliter 31 december 2019 betreft. Persoonlijk zou ik er voor kiezen de plaats zo spoedig als mogelijk na verplaatsing kampeermiddel ontruimt en opgeruimd op te leveren. Uiteindelijk geeft dat veel meer rust.

Meer informatie over 'Stacaravan/chalet en uw rechten' vindt u op onze website.