Borgcaravan

Vraag gesteld door Lenteman op 14 juni 2019

Wij hebben vorige week een caravan gehuurd in Mijdrecht. De rug vd caravan stond aan de achterkant en bij aan het koppelen zijn we alleen via de voorkant naar binnen gegaan om uitleg te krijgen. Het caravan rijden plaatsen en terug rijden is prima gegaan. 1 klein plastic voetplaatje is kapot gegaan( 8,95 volgens internet) dit netje gemeld. Toen mijn zoon met de verhuurder naar de caravan liep zag hij gelijk 2 hele kleine deukjes aan de achterkant. De caravan heeft echter rug aan rug gestaan met een andere caravan en daar is echt niets mee gebeurd. Zelf een bal had dit niet kunnen veroorzaken. We hebben foto's en je ziet het nauwelijks. Alleen met een getraind oog. Zelfs al hadden wij foto's genomen vd caravan dat moet je wel heel erg speuren om het te zien. Wij denken dat we bedonderd zijn door de firma Marsman en krijgen de huur van 500 euro borg niet terug. Volgens hun  zeggen is dit tijdens onze huur veroorzaakt. Wij geloven dit niet en dan nog een schade van 800 euro is dit zeker niet. Graag advies

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft onlangs bij een verhuurbedrijf een caravan gehuurd. Bij inlevering van de caravan constateerde de verhuurder minuscule deukjes op achterzijde caravan. U betwist verantwoordelijk te zijn voor deze schade. U vraagt zich af wat uw rechtspositie is.

Wij raden te allen tijde aan om bij ontvangs name van huurauto, caravan, etc, het voertuig minutieus te inspecteren op aanwezige schade, en dit te laten optekenen door de verhuurder. Dit voorkomt discussie of u wel of niet verantwoordelijk bent voor de schade.

Bewijslast
Nu de schade niet is opgetekend bij de in ontvangstname van de caravan, is het aan u te bewijzen dat het een oude schade betreft.