Verzekering bij waterschade door hoosbui n.a.v.artikel februari

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 08 maart 2019

Voor mij is nog niet helder of de inboedelverzekering schade dekt die te maken heeft met het opruimen en schoonmaken van de (kelder/souterrain)ruimte na een hoosbui waarbij het rioleringswater omhoog is gekomen en een enorme drab achterlaat; het overkomt ons soms in Rotterdam en als we dan weg zijn geweest en terugkomen is het een enorme bende geworden...Dus niet de spullen die daar stonden maar het weer schoon zien te krijgen van de ruimte- valt dat onder de verzekering? Wij kunnen aan de gegevensomstandigheden zelf niets veranderen omdat de locatie van het huis in het centrum nu eenmaal laag ligt. sinds 1896.

In voorgaande gevallen was de verzekering hier tamelijk afhoudend over alsof dat een "grijs gebied" zou zijn.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt weten of de inboedelverzekering dekking biedt voor de schoonmaakkosten van een kelder/souterrain na een hoosbui, waarbij rioleringswater omhoog is gekomen.  

Dergelijke schade kán onder de opstalverzekering vallen als er sprake is van en plotseling optredend defect. Kán, omdat dit niet bij  elke maatschappij het geval is. Wij adviseren hiervoor de polisvoorwaarden te raadplegen.