Mietvertrag camping

Vraag gesteld door G. Jansma op 14 maart 2019

Wij hebben een jaarplaats op een camping in Duitsland. ieder jaar, voor aanvang van het seizoen krijgen wij de rekening. En ieder jaar zit daar een "Mietvertrag"bij waarvan men vraagt deze te ondertekenen. Naast de vraag waarom wij ieder jaar dit opnieuw moeten doen zijn de twee bladen van het vertrag ingericht met zeer kleine letters en alleen in de Duitse taal gesteld, een lees taal die wij niet machtig zijn. Men verzoekt ons te willen ondertekenen voor aanvang van het seizoen. Op de camping staan vrij veel Nederlanders Mijn vraag aan u; moet men het contract ook in het Nederlands aanbieden, althans een vertaling er bij zodat wij kennis hebben van de inhoud en begrijpen waar wij voor gaan tekenen ieder jaar?
 

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt een jaarplaats op een camping in Duitsland. Elk jaar zit er bij de jaarnota een ‘Mietvertrag’ die u dient te ondertekenen. Echter, die is geheel in het Duits en u vraagt zich af of u die in het Nederland kunt eisen van de campingeigenaar.

Het is de campingeigenaar toegestaan om de berichtgeving en documenten enkel in het Duits op te stellen. Indien u de inhoud van het ‘Mietvertrag’ niet kunt ontcijferen is het aan u om daarvoor hulp in te schakelen. U kunt dat helaas niet afdwingen bij de campingeigenaar. Uiteraard kunt u er als vaste recreant wel om verzoeken.