Banden met een 1 ster test

Vraag gesteld door J. Kleijn op 19 februari 2019

Vandaag heeft de ANWB een persbericht gemaakt over bestelbanden. Ik heb van mijn dealer een auto geleverd gekregen met 5 banden m.n. GT Radial Champiro VP1 deze zijn door de ANWB getest met als resultaat 1 ster. Kan ik van  de dealer eisen dat hij een merkband levert die voldoet aan mijn verwachtingen. Ik heb hierover al contact gehad met de dealer maar hij geeft niet toe en zegt dat de band voldoet aan de wettelijke eis. Wat zijn mijn rechten om goede banden te krijgen?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Recentelijk heeft u bij een autobedrijf een gebruikte auto aangeschaft. De auto is geleverd op budget banden ( GT Radial Champiro VP1). Nu deze zomerbanden in de ANWB bandentest minder goed scoren, met name op een nat wegdek, maakt nog niet dat deze banden non-conform zijn en/of onveilig zijn. Deze zomerband (GT Radial Champiro VP1) voldoet bovendien aan de wettelijke normeringen en.

Ofwel; juridisch bezien heeft u geen enkele grond om andere banden te eisen van de garagist, tenzij u een ander merk banden zou zijn overeengekomen.