Tweede bekeuring nadat eerste gewoon is betaald

Vraag gesteld door Gianni1967 op 19 december 2018

Afgelopen zomer lag er een bekeuring in de brievenbus van de politie uit Cannelli (Piëmont). Deze bekeuring was voor te hard rijden en deze hebben we keurig betaald. Nu, enkele maanden later, ligt er een tweede bekeuring in de bus met als aanhef: Violation Assistance. Wat ik uit de brief kan opmaken is dat wij bepaalde gegevens niet hebben aangeleverd en we hiervoor een tweede boete krijgen van EUR 217.20?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen vanuit Italië. U heeft deze boete betaald. Nu ontvangt u een tweede boete. U zou bepaalde gegevens niet hebben aangeleverd.

Een overtreding kan gevolgen hebben voor de bestuurder zelf, denk bijvoorbeeld aan een maatregel met betrekking tot het rijbewijs. In dat geval wordt in het proces verbaal dat u wordt toegestuurd gevraagd om gegevens over de bestuurder. Worden deze niet doorgegeven, dan wordt daarvoor een nieuw proces-verbaal toegestuurd met een nieuwe boete.

Ik ga ervan uit dat dit in uw geval de reden is voor de nieuwe bekeuring. Om hier zeker van te zijn kunt u ook contact opnemen met de instantie die zich met het innen van de boete bezighoudt.

Meer informatie over boetes uit het buitenland vindt u op onze website.