Kreeg een bekeuring uit Antwerpen voor een overtreding op 16 oktober 2018, maar ik was helemaal nietin Belgie. de laagtste keer in Antwerpen

Vraag gesteld door roelants op 28 december 2018

kreeg een bekeuring thuisgestuurd voor een verkeersovertreding in Antwerpen op 16 oktober 2018. Ben sinds 22 februari 2018 niet meer in Belgie geweest. Heb bezwaar ingediend en gevraagd om een foto. Bezwaar is afgewezen. Wat nu?

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U heeft een boete ontvangen voor een verkeersovertreding in Antwerpen op 16 oktober 2018. Op dat tijdstip was u niet in Antwerpen en u heeft hiertegen bezwaar ingediend. Helaas is dit afgewezen en u vraagt zich af hoe u verder moet handelen.

Bij het indienen van bezwaar moet u aannemelijk kunnen maken/ kunnen bewijzen dat niet alleen u maar ook uw auto daar niet was. Het is mogelijk dat u uw auto heeft uitgeleend en dat iemand anders met uw auto daar is geweest. Het simpel aangeven dat u er op dat tijdstip niet geweest bent, is daarbij niet voldoende. U zult echt moeten aantonen dat u er niet was, bijvoorbeeld door middel van een getuigenverklaring of een bewijs dat u op die dag met uw auto bijvoorbeeld op uw werk of elders was.

Het kan gebeuren dat er een fout is gemaakt bij het uitlezen van het kenteken. U kunt ook zelf een foto maken van de achterkant van uw auto waarop ook het kenteken duidelijk zichtbaar is.

U geeft niet aan op welke grond het bezwaar is afgewezen.U heeft in uw bezwaar terecht gevraagd om een bewijs op basis waarvan u bent bekeurd.

Ik raad u aan om contact op te nemen met de instantie waar u de afwijzing van heeft ontvangen. U kunt het bespreken en navragen wat de te volgen procedure is.