In juli 2018 een bekeuring ontvangen dat er in september 2017 verzuimd zou zijn documenten te tonen op een politiebureau in Italie.

Vraag gesteld door Rickharman op 19 december 2018

In juli 2018 heb ik een bekruing ontvangen dat ik met een bepaalde auto met kenteken zou zijn aangehouden in september 2017 en dat ik verzuimd zou hebben documenten te tonen binnen een bepaalde tijd. Op die datum was ik geen eigenaar meer van de auto en weet me ook niets te herinneren van deze aanhouding. Ik heb dus bezwaar aangetekend. Nu heb ik een antwoord gekregen waaruit een politierapport blijkt dat de aanhouding in april 2017 zou zijn geweest en dat ik mijn rijbewijs had moeten tonen. Ik weet echt nergens van en het boetebedrag is nu zelfs meer dan € 800. Ik kan nog in beroep gaan. Helpt u mij alstublieft.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt in juli een boete ontvangen van een overtreding die u begaan zou hebben in september 2017 in Italië. U zou destijds verzuimd hebben om documenten te tonen op een politiebureau aldaar. U hebt bezwaar aangetekend en antwoord gehad daarop. Uit een politierapport blijkt dat de aanhouding in april 2017 zou zijn geweest en u had toen uw rijbewijs moeten tonen. Echter, u weet nergens van. U wilt hierbij hulp.


Het gebeurt wel eens dat er een fout wordt gemaakt bij het overnemen van het kenteken. Bent u niet ter plekke geweest, dan kunt u bezwaar maken tegen de boete. U moet wel kunnen aantonen dat er een fout is gemaakt en het niet uw auto betreft. Het is verstandig om nog eens te reageren op de ontvangen bekeuring en aan te geven dat u niet degene bent van wie deze auto is. Stuurt u een foto van uw auto en kopie van uw kentekenbewijs als bewijs mee.

Meer informatie over boete uit het buitenland vindt u op onze website.