Camping komt zijn prijsafspraak niet na

Vraag gesteld door Rinne op 22 december 2018

Goedendag,

Wij staan al geruime tijd op een camping (Recron).
De camping heeft ons een mondelinge afspraak gedaan, dat wij op de campingplek (wisselveld), volgend jaar het seizoenstarief mogen betalen. Dit ipv losse tarieven, om het hele seizoen te betalen (toezegging aan een aantal mensen).
De camping neemt nu zijn woorden terug, en geeft aan dat wij de plek alleen in losse delen kunnen boeken. Dit zou ons ruim € 1200,00 meer moeten gaan kosten (in het verleden kregen we extra korting, dit geven ze nu ook niet meer).
Heb op de aanbetaling die wij hebben gedaan, wel schriftelijk met pen de omschrijving seizoenplaats staan.

Mag de camping dit zomaar doen, ze hebben mondeling toezegging gedaan. Het seizoensbedrag hebben we al betaald als aanbetaling.

Alvast bedankt voor uw reactie.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U staat al geruime tijd op een (Recron) camping. U heeft een specifieke afspraak gemaakt met de campingeigenaar met betreking tot het tarief dat u voor het komende jaar gaat betalen. Nu komt de campingeigenaar hierop terug.

Als er met betrekking tot het komende jaar een prijs is afgesproken, dan moet de campingeigenaar zich hieraan houden. Onder deze voorwaarden bent u immers de overeekomst voor het komende jaar aangegaan.

U zult de afspraak wel moeten kunnen aantonen. Dat kan door afspraken die op schrift staan, maar bijvoorbeeld ook door getuigen.

U geeft aan dat deze afspraak met meerdere gasten is gemaakt. Wellicht is het een idee om met de andere gasten samen het gesprek aan te gaan met de campingeigenaar.

Het is aan te raden een aangetekende brief te sturen aan de campingeigenaar waarin u deze wijst op de gemaakte prijsafspraken en hem verzoekt zich hieraan te houden. Wacht u de reactie hierop af.

Komt u er met de campingeigenaar niet uit, dan kunt u uw geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Recratie aangezien het een Recron camping betreft.

Meer informatie over uw rechten op de camping vindt u op onze website.
***

Reactie van Rinne:

Beste Annemieke,

Heel erg bedankt voor uw duidelijke en uitgebreide reactie.
Wij gaan ermee aan de slag.

Hele fijne feestdagen toegewenst.